Annons
Nyheter

EM-brons till Zakarias Berg

Sverige har tagit sin första medalj i brottnings-EM. 22-årige Zakarias Berg var helt överlägsen och avgjorde bronsmatchen mot Mikita Klimovitj på drygt en minut. Brottartalangen Berg, i 87-kilosklassen, tog den långa vägen via återkval till karriärens första medalj i ett internationellt seniormästerskap.(TT)
Publicerad 1 maj 2018

Brottartalangen Berg, i 87-kilosklassen, tog den långa vägen via återkval till karriärens första medalj i ett internationellt seniormästerskap. Efter att ha förlorat kvartsfinalen på måndagen fick svensken ladda om för två matcher dagen därpå i ryska Kaspijsk.

Segern i återkvalet mot fjolårets Europamästare Tarek Mohamed, Bulgarien, gav Zakarias Berg en match om bronset senare på dagen.

Annons

Då var det inget snack om saken.

Berg hade lekstuga med vitryssen Mikita Klimovitj och gick snabbt fram till ledning med 9-0. Efter drygt en minut var matchen över och Berg hade ordnat Sveriges första medalj i EM. I glädjen över bronset sprang AIK-brottaren över mattan och kastade även tränaren Jimmy Samuelsson i backen, innan han gick ner på knä och sträckte armarna i luften.

””
””

Tidigare på kvällen förlorade Alex Kessidis sin bronsmatch mot ungraren Tamas Lorincz (2-7) i 77-kilosklassen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons