Annons
Nyheter

En av de största golfkollapserna

Jordan Spieth tappade sex slag på tre hål och därmed också US Masters-segern. En av tidernas största genomklappningar i en major. "Det var den värsta kollapsen i golfhistorien för att det hände så plötsligt", skriver golfkrönikören Christine Brennan.(TT)
Publicerad 11 april 2016

USA Today-skribenten anser att Spieths härdsmälta var värre än Greg Normans i Masters 1996 och Jean Van de Veldes i British Open 1999 just för att den var så oväntad.

Halvvägs under avslutningsronden ledde den 22-årige amerikanen med fem slag. Han gjorde sedan en bogey på det tionde hålet, en bogey på det elfte och slog sedan två bollar i vattnet på det tolfte. Det blev till slut en kvadrupelbogey på hålet och Spieths segerdrömmar "repades upp som en billig kopia på den eftertraktade gröna Masters-kavajen", skriver Karen Crouse i New York Times.

Annons

Britt tog chansen

I stället för att sätta på sig sin egen gröna kavaj från i fjol, som bevis på ytterligare en seger i golfmajorn, fick Spieth i stället hjälpa britten Danny Willett med kavajen.

En brittisk golfskribent hittade genast kopplingen till Greg Normans kollaps i tävlingen 1996. Då tappade australiern sex slag den sista dagen av Masters och i stället vann Nick Faldo.

"20 år senare är det en annan engelsman som greppar chansen ur en stor spelares plåga - också med en felfri 67:a", skriver The Telegraphs James Corrigan.

Masters åldrar golfare

Michael Bamberger på golf.com skriver att "The Masters åldrar en golfare som Vita Huset åldrar en president":

"De sista nio hålen tar två timmar att spela, men två veckor att spela i huvudet. Och du får leva med repriserna resten av livet."

Bamberger skriver att även om Spieth vinner sju eller 17 fler majors i sitt liv kommer det att sägas att "han skulle ha vunnit ytterligare en".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons