TT-Sport

Ericsson långt efter i Ungern

TT-Sport Artikeln publicerades

Lewis Hamilton var snabbast på fredagens träning inför helgens F1-lopp i Budapest. Marcus Ericsson sladdade på 16:e plats och Force India stod över det andra passet efter en spektakulär krasch.(TT)

VM-ledande Lewis Hamilton var snabbast på båda träningspassen när formel 1-förarna inledde förberedelserna för söndagens tävling på Hungaroring.

Britten hade elva hundradelar till godo på tyska VM-tvåan Nico Rosberg, stallkamrat i Mercedes, på förmiddagen och 35 till Daniil Kyvat, Red Bull, efter lunch - trots att han hade stora problem att uthärda den ungerska högsommarvärmen.

– Det är extremt. Det är som att köra i en bastu med underställ och föraroverall. Jag måste ha tappat minst ett kilo där ute, sade Hamilton.

Mexikanen Sergio Pérez voltade under det första passet men klarade sig oskadd. Bilen krävde omfattande reparationer och eftersom stallet inte kunde fastställa orsaken till kraschen fick även Nico Hulkenberg, den andra Force India-föraren, stå över eftermiddagspasset.

– Det var en ordentlig krasch men allt är okej. Jag trodde att jag hade kontroll men det var mycket smuts på banan. Vi måste granska allt i detalj, sade Pérez.

Marcus Ericsson körde in sin Sauber som 16:e bil på båda passen, båda gångerna slagen av stallkamraten Felipe Nasr, Brasilien. Svensken hade nära tre sekunder fram till Hamilton.