Annons
Nyheter

Ett år talangen sent ska glömma

Mästerskapsdebut, skytteligavinnare i elitserien och kontrakt med storklubben Kiel. Nu väntar även OS i Rio de Janeiro för supertalangen Lukas Nilsson. - Man har inte riktigt tagit in det, säger 19-åringen. Den 19-årige supertalangen Lukas Nilsson har upplevt ett fantastiskt 2016.(TT)
Publicerad 10 april 2016

Den 19-årige supertalangen Lukas Nilsson har upplevt ett fantastiskt 2016. I januari fick vänsternian göra mästerskapsdebut i EM i Polen och mitt under turneringen stod det klart att Ystadsstjärnan skrivit på för den tyska storklubben Kiel.

"Helt fantastiskt"

Annons

Förra helgen vann han skytteligan i elitserien överlägset med 215 mål på 31 matcher - och nu var Nilsson med och förde Sverige till OS i Rio de Janeiro.

””

Inför mötet med Spanien hade Nilsson gjort två mål totalt mot Iran och Slovenien i kvalet i Malmö. När det väl skulle avgöras klev supertalangen fram. Totalt blev det sex mål, varav två straffar i andra halvlek, och målbäst i Sverige.

””
””

Det kunde lika gärna ha varit Nilsson, andre straffskytt i laget mot Spanien efter Niclas Ekberg, som fått kliva fram med fem sekunder kvar för att säkra OS-platsen. En missad straff från Nilsson med sex minuter kvar att spela gjorde dock att Ekberg fick ta över skyttet igen. Och Ekberg sköt Sverige till Rio de Janeiro.

Flyttar i juli

””

Snart väntar SM-kvartsfinaler mot Malmö med klubblaget Ystads IF. I juli går flyttlasset till Kiel.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons