Nyheter

Varnas - trots Zlatan-försvar

Max Verstappen försökte tränga sig före Ferrari-förarna i det förra formel 1-loppet. 18-åringen pekade på Zlatan Ibrahimovic som försvar, men det hjälpte föga. Nu serveras han en "mild varning". Den 18-årige föraren är i fokus när formel 1-cirkusen kommer till Ferraris hemstad Monza i Italien.(TT)
Publicerad 2 september 2016

Den 18-årige föraren är i fokus när formel 1-cirkusen kommer till Ferraris hemstad Monza i Italien. För Ferrari-fansen gillar inte vad Verstappen gjorde mot Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel på Spa i söndags då han såg till att alla tre bilarna fick skador, men kunde köras vidare, när han försökte sig på att köra om.

Den unge nederländaren tycker inte att han behöver ändra sin offensiva körstil och drar paralleller till den svenske fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

””

Varnas av FIA

Red Bulls stallchef Christian Horner har nu meddelat att Verstappen fått en varning av FIA, Internationella bilsportsförbundet.

””
””

Hamilton snabbast

Britten Lewis Hamilton är ute efter rekord och milstolpar i söndagens lopp. Dels kan han ta sin 50:e F1-seger, dels kan han bli den förste sedan Juan Manuel Fangio 1950 att vinna på Monza tre år i rad.

Att döma av träningen ser det lovande ut. Mercedes-föraren Hamilton avslutade dagen med snabbaste varvtiden och stallkamraten Nico Rosberg var tvåa. Max Verstappen arbetade sig upp till femte bästa tid och svenske Sauber-föraren Marcus Ericsson körde 15:e snabbast runt Monza.

TT