Nyheter

Få svenska herrar klara för VM

Med två veckor kvar till VM i Peking är bara fyra svenska herrfriidrottare kvalificerade. Det kan jämföras med tolv VM-klara damer. - Jag tror inte att det är en slump, säger förbundskapten Karin Torneklint.(TT)
Publicerad 7 augusti 2015

Maratonlöparen David Nilsson, spjutkastaren Kim Amb, 800-meterslöparen Andreas Almgren och den fortfarande VM-tvivlande längdhopparen Michel Tornéus. Det är de enda herrarna som har ordnat en VM-biljett inför SM som på fredagen inleddes i Söderhamn.

Karin Torneklint förklarar den dystra statistiken med oroande mönster redan på ungdoms- och juniornivå.

””

Avslappnad inför SM

En som har lämnat fotbollen för att göra en större friidrottssatsning är just Andreas Almgren. Med platsen i VM redan säkrad går han in i SM-tävlingarna (försök på lördagen och final på söndagen) med en ganska avslappnad känsla.

””

Kim Amb, som tidigare har dragits med axelproblem och bara gjort tre tävlingar sedan EM i Zürich för ett år sedan, är förutom spjutguldet också ute efter att få lite mer tävlingskänsla inför VM.

””

Hoppas på fler

Både Amb och Almgren reser till förlägret i japanska Marugame redan på onsdag. Och förbundskapten Torneklint har inte gett upp hoppet om att till slut få med lite fler herrar till VM.

””

TT