Annons
Nyheter

Femfaldige mästaren utslagen

Han har vunnit Match Cup Sweden i segling fem gånger, varav fyra år i rad. Men 2016 var Björn Hansen aldrig nära på Marstrand, i det som är den sista VM-deltävlingen i matchracing.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Hansen och hans manskap hör till de lag som har minst erfarenhet av de nya M32-katamaranerna som gjorde entré i VM i år, vilket märktes tydligt. Det blev en sistaplats i gruppen i grundomgången och därefter förlust i åttondelsfinalkvalet mot Mattias Rahm.

"Jag håller Mattias lag som en av de stora favoriterna i tävlingen och det blev en för tuff match för oss. Det är alltid kul när svenskar går långt i tävlingen och från och med nu får vi heja på de andra och njuta av atmosfären här på Marstrand", säger Hansen i ett pressmeddelande.

Annons

Förutom Mattias Rahm tog även Johnie Berntsson kvalvägen till torsdagens resterande åttondelsfinaler.

Nicklas Dackhammar var direktkvalificerad till åttondelsfinal, men åkte ut i tre raka matcher mot nyzeeländaren Phil Robertson på onsdagen.

Hans Wallén och hans lag - också direktkvalificerade till åttondelsfinal - var illa ute efter att en kollision gav avdrag på 0,75 poäng mot australiern Sam Gilmour, som sedan vann två raka race. Wallén skaffade sig dock en poäng i femte racet sedan Gilmours båt kapsejsat. 1,25-2 är ställningen i åttondelsfinalen som fortsätter på torsdagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons