Nyheter

Maze tillbaka i vinnarspåret

Från överlägsen vinnare till frustrerad jägare över en sommar. Och sedan tillbaka till vinnare. Nu utesluter Tina Maze inte att det kan bli fem VM-medaljer i Beaver Creek. - Jag vet att jag kan klara det, säger slovenskan efter VM-guldet i störtlopp.(TT)
Publicerad 6 februari 2015

Förhandsfavoriten Lindsey Vonn fick nöja sig med femteplatsen. Den svenska outsidern Kajsa Kling blev inte bättre än 18:e.

I stället var det Tina Maze som fick på ett närmast perfekt åk. Slovenskan missade super-G-guldet med tre hundradelar, men fick nu revansch på österrikiskan Anna Fenninger - med två hundradelars marginal.

Schweiziskan Lara Gut slog sig in på bronsplats.

””
””

"Fruktansvärt" år

Säsongen 2012-2013 var Tina Maze på pallen i 24 av 35 tävlingar och vann den totala världscupen med utklassningssiffror.

Säsongen efter blev betydligt tyngre. Pallplatserna sjönk till bara sex och även om OS i Sotji blev en succé med två guldmedaljer grinar slovenskan illa när säsongen kommer på tal.

””
””

TT: Hur svårt var det att försöka förbättra en nästan perfekt säsong?

””

Lärdomen satt som den skulle. Maze har redan haft fler pallplatser än på hela förra säsongen och nu två VM-medaljer i Beaver Creek - med tre grenar kvar.

””

Kling besviken

För Kajsa Kling slutade dagen i stor besvikelse. Svenskan hade hoppats på en förbättring jämfört med åttondeplatsen i super-G-tävlingen men slutade på 18:e plats. De exakta tankarna som gick genom huvudet efter målgång håller hon för sig själv.

””
””

Hur det blir med superkombinationen på måndag återstår att se. Lindsey Vonn har samtidigt redan bestämt sig för att ställa upp.

Vonn, bronsmedaljör i super-G, har inte släppt tanken på ett guld på hemmaplan.

””

TT