Annons
Nyheter

Fishers 61 slag nytt St Andrews-rekord

Klassiska St Andrews Old Course har fått ett nytt banrekord. Engelsmannen Ross Fisher gick avslutningsrundan i veckans Europatourtävling på 61 slag - ett bättre än det tidigare rekordet i det skotska golfmeckat. Fisher hade en dag när nästan allt stämde och efter 15 hål hade han gjort 11 birdies.(TT)
Publicerad 8 oktober 2017

Klassiska St Andrews Old Course har fått ett nytt banrekord. Engelsmannen Ross Fisher gick avslutningsrundan i veckans Europatourtävling på 61 slag - ett bättre än det tidigare rekordet i det skotska golfmeckat.

Fisher hade en dag när nästan allt stämde och efter 15 hål hade han gjort 11 birdies. Då levde hoppet om att bli den förste någonsin att bryta den magiska 60-gränsen på herrarnas Europatour. Efter par på hål 16 och 17 hade Fisher fortfarande en avlägsen chans på 18:e med en lång eagleputt för 59 slag, men i stället treputtade han och gjorde ännu ett par.

Annons

I tävlingen slutade Ross Fisher tvåa på totalt 21 under par, tre efter landsmannen Tyrrell Hatton som vann för andra året i rad.

Joakim Lagergren var bäste svensk och slutade delad tolva på -12, efter 69 slag på söndagen. Veteranerna Niclas Fasth och Peter Hanson var två slag sämre och delade 25:e plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons