Annons
Nyheter

Förhandlade på parkeringsplatser

Svensk fotbolls framtid avgjordes på parkeringsplatser utanför varuhus i Katrineholm. Det var där som Håkan Sjöstrand förhandlade med Janne Andersson. - Vi har fått smyga i buskarna med det här, erkänner förbundet generalsekreterare Håkan Sjöstrand.(TT)
Publicerad 7 april 2016

Sjöstrand har lett jakten på Erik Hamréns efterträdare. Valet föll på IFK Norrköpings tränare Janne Andersson, men generalsekreteraren vill inte svara på om det var någon annan som fick frågan för Andersson.

””

Förbundet tog kontakt med Andersson för några veckor sedan och sedan följde något som Sjöstrand beskriver som "en bra och intensiv process".

Annons

Förhandlingarna skedde bland annat på parkeringsplatser utanför Biltema och Willys i Katrineholm.

””

Förhandlingarna i ösregnet utanför Biltema blev så långdragna att de blev avbrutna när Securitas stängde parkeringen. Diskussionen fortsatte då utanför Willys.

””

Kontrakt på fyra år

Det slutade med ett fyraårsavtal efter att en enig förbundsstyrelse godtagit Andersson som förbundskapten under ett möte i tisdags. Andersson tillträder så snart Erik Hamréns landslag har spelat klart under EM i Frankrike, alltså senast dagen efter finalen den 10 juli. Kontraktet sträcker sig över VM i 2018 och över EM 2020.

Kvalet till VM i Ryssland inleds med match mot Nederländerna den 6 september.

Sjöstrand var uppenbart nöjd med att ha ett avtal klart inför sommarens EM.

””

Avtal med Norrköping

Enligt avtalet mellan IFK Norrköping och Svenska fotbollförbundet lämnar Janne Andersson det svenska mästarlaget redan den 29 maj. Samma kväll möter Norrköping Elfsborg på hemmaplan. Det blir Anderssons avskedsmatch.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons