Nyheter

Forsberg har lagt EM bakom sig

Besvikelsen efter EM har lagt sig. Emil Forsberg är redo att ta nästa kliv i sin landslagskarriär. - Jag vill vara en bärande spelare, säger han.(TT)
Publicerad 4 september 2016

Han var en av Sveriges bästa när EM-biljetten säkrades via playoffseger mot Danmark, efter bland annat ett mål och en assist i 2-1-segern i det första mötet på hemmaplan.

Han kom dessutom till EM-uppladdningen i bra form - hans åtta mål och sju målgivande passningar hade stor del i att skjuta upp Leipzig till bundesliga - och hyllades av landslagskamraterna när han sänkte Wales i genrepet.

Tanken var att Emil Forsberg från sin vänsterytterposition skulle få sitt stora genombrott och, i skuggan av Zlatan Ibrahimovic, bidra till ett framgångsrikt svenskt mästerskap.

I Frankrike gick det dock inte alls bra. Inte för Sverige och inte för Forsberg, som byttes ut i samtliga tre gruppspelsmatcher.

"Klart det var tufft"

Men en sommar kan göra mycket och nu är Emil Forsberg - efter att Ibrahimovic, Kim Källström och Andreas Isaksson har lagt landslagsskorna på hyllan - en av de mer rutinerade i nya förbundskaptenen Janne Anderssons trupp.

Besvikelsen efter EM har lagt sig.

””

Han känner dock ingen press över att vara en nyckelspelare i "det nya landslaget" som inleder med VM-kvalmatchen hemma mot Nederländerna på tisdagen.

””

Inga problem med tempot

Försäsongen i klubblaget beskriver han som "skitbra".

””

Än så länge har Leipzig bara spelat en match i bundesliga, där Forsberg spelade matchens sista 27 minuter. Men han märker redan en skillnad jämfört med andraligan. Och kanske inte på det sätt som man tänker sig den fartfyllda tyska fotbollen.

””

TT