Annons
Nyheter

Från supertalang till superstjärna

Sverige erövrades. Frankrike erövrades. Och också Italien. Volleybollstjärnan Isabelle Haak fortsätter att vinna poängligor. Var gör hon det härnäst? - Jag vet inte riktigt nu var jag vill än, säger Haak.(TT)
Publicerad 1 maj 2018

Det Isabelle Haak redan här och nu vet är att det blir ett år till i den italienska volleybolligan och Pallavolo Scandicci. Under hennes debutår har laget gjort sin bästa säsong hittills. Och Haak har fått smeknamnet "La regina da Svezia" (Den svenska drottningen) i Florens.

När hon vann poängligan i Frankrike och Beziers föregående år var det ett oväntat genombrott. Att hon skulle återupprepa bedriften ett år senare i en ännu tuffare liga - det trodde inte ens hon själv.

Annons

Likväl behåller hon fötterna på jorden.

””

Söker nya kulturer

Ett spännande kval till Champions League väntar bland annat i hennes andraår i den italienska volleybollen. Ett år som så klart blir annorlunda nu när motståndarna vet vem hon är och vad hon kan. Men det blir även annorlunda utanför planen.

Hennes mamma, som flyttade med tonårsdottern både till Frankrike och Italien, kommer inte stanna kvar vid hennes sida i Italien ett andra år.

””

Var det bär av efter Italien står skrivet i stjärnorna.

Turkiet och Japan är två länder som hon nämner.

””

TT: Är det extra viktigt för dig att det blir en ny kultur du får uppleva om du flyttar?

””

"Alla ska ta plats"

När det svenska landslaget på damsidan hårdsatsar i samarbete med Sveriges olympiska kommitté inför OS 2024 och framåt, så är Isabelle Haak fixstjärnan, förebilden och grundpelaren i den satsningen.

TT: Vad kan du bidra med i landslaget förutom det som gäller själva spelet?

””
Annons

TT: Genom att du ger lite plats?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons