Nyheter

Frölunda fortsätter sitt segertåg

Frölunda fortsätter att leverera. Mot Linköping hemma i Scandinavium tog man den åttonde segern på nio matcher inför 9 457 åskådare. Linköping var aldrig i närheten trots att de slåss om den sista slutspelsplatsen. I slutet på andra perioden stänger Frölunda matchen mot Linköping.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

I slutet på andra perioden stänger Frölunda matchen mot Linköping. Poängkungen Ryan Lasch drar upp anfallet på högersidan, passar fram till Jonathan Sigalet som flippar pucken bakåt till Simon Hjalmarsson som från nära håll drar ett handledsskott upp i bortre krysset.

””

Bra självförtroende

Han är en av spelarna som bidragit till Frölundas starka trend med åtta segrar på de nio senaste matcherna. Själv har han gjort mål fyra matcher i rad.

””

Frölunda kunde annars kontrollera matchen. Det var ett blekt Linköping i vita bortatröjor som kom till spel i Scandinavium. Samuel Fagermo gav Frölunda ledningen i den första perioden och Chay Genoway ökade på genom en soloprestation i den andra innan Hjalmarsson slog till.

Trots ett reduceringsmål från Derek Roy i tredje perioden var Linköping aldrig nära. Frölundas målvakt Johan Mattsson stod för några briljanta räddningar, inte minst på ett friläge av Linköpings Fredrik Karlström i andra perioden.

””

Hög lägstanivå

Rönnberg är nöjd efter vinsten trots en svacka i början på andra perioden.

””

Simon Hjalmarsson håller med och lovar mer när det verkligen gäller i slutspelet.

””

Mörkare för Linköping

Mörkare ser det ut för Linköping. Laget har nu åtta förluster på de senaste nio matcherna och de dansar på slutspelsstrecket. Trots förlusten ligger Linköping kvar på tionde och sista slutspelsplats. Men Brynäs och kometen Örebro ligger på samma poäng med fyra matcher kvar. Men Linköpings tränare Tommy Jonsson tror på sitt lag.

””

Linköping har inte missat slutspelet sedan säsongen 2011-12 då laget hamnade på tiondeplats av tolv och klarade sig undan kvalserien med tre plusmål tillgodo på Djurgården.

TT