Annons
Nyheter

OS-kvalet - en rysare för Sverige

Slovenien skrällde mot EM-finalisten Spanien - vilket gör OS-kvalet till en rysare för Sverige. Mötet med slovenerna i morgon blir en nyckelmatch för att hoppet om en sommar i Rio de Janeiro ska vara levande till söndagens avslutning mot Spanien. Sverige inleder OS-kvalet mot Iran i kväll klockan 19.(TT)
Publicerad 8 april 2016

Sverige inleder OS-kvalet mot Iran i kväll klockan 19.15 i Malmö Arena och de blågula herrarna väntas ta en programenlig seger.

Tidigare i kväll skrällde dock Slovenien mot Spanien, EM-tvåa i januari, och vann med 24-21. Den slovenska segern gör att OS-kvalet blir en vidöppen historia. Inbördes möten gäller i kvalet och på lördagen väntar Slovenien för Sverige innan allt avslutas på söndag mot Spanien.

””
Annons

Sverige besegrade Slovenien med 23-21 i den första gruppspelsmatchen av EM i Polen i januari.

””

Spanien ledde länge mötet med Slovenien, men Slovenien kom ikapp och efter drygt halva andra halvleken var det kvitterat till 20-20. Då ryckte slovenerna till sig en tvåmålsledning. Spanien kämpade för att komma tillbaka, men i stället utökade Slovenien till seger med tre bollar i slutskedet av matchen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons