Nyheter

Granqvist: "Toppen av min karriär"

Han lämnade toppfotbollen i ryska Krasnodar för Helsingborg i superettan. Ändå känner Andreas Granqvist: - Jag är på toppen av min karriär, säger landslagskaptenen inför Sveriges träningsmöte med Österrike. Den 30 juli publicerade Andreas Granqvist ett inlägg på Instagram.(TT)
Publicerad 5 september 2018

Den 30 juli publicerade Andreas Granqvist ett inlägg på Instagram. Med fyra bilder och meningen "Resan går vidare till EM 2020" berättade 33-åringen att han, kort och gott, ville fortsätta i landslaget.

Drygt en månad senare klev mittbacken in på spelarhotellet i Stockholm och sedan dess har hans skånska stämma ekat under träningarna på Stockholm stadion, Friends arena och Generali Arena i Wien.

””

"Ett bra kliv"

Och han har inte på något sätt ångrat sitt beslut, eller känt att det skulle vara svårt att kombinera superettan-spel i Helsingborg med Sveriges jakt på en slutspelsplats i EM om två år.

””
””

Beslutet innebär att Granqvists slutdestination lär bli EM 2020, men fram till dess väljer kaptenen att bara fokusera på det som ligger närmast. Just nu är det torsdagskvällens träningsmatch mot Österrike i Wien. Först efter det mötet blickar han framåt mot Nations League-premiären mot Turkiet på Friends på måndag.

””

Utveckla spelet

En stor del i resan som nu påbörjas - vid sidan av att glömma VM-framgången i Ryssland - är att utveckla landslagets sätt att spela.

””
””

TT