Annons
Nyheter

Granqvist varnar: "Inga onödiga gula kort"

Här är varningen som lagkaptenen Andreas Granqvist utfärdar inför lördagens VM-kval: - Vi får inte dra på oss onödiga gula kort. Mittbacken är själv en av flera spelare som riskerar att missa tisdagens avgörande i Amsterdam.(TT)
Publicerad 5 oktober 2017

Mötet med Nederländerna lär handla om en playoff-plats i november, men den kan också bjuda på en svensk möjlighet till gruppseger och en direktplats i VM-slutspelet nästa sommar. Förutsättningarna inför slutomgången beror helt på resultaten för Sverige, Nederländerna och Frankrike på lördag.

Försvarstrio under hot

Annons

Därför trycker Granqvist på vikten av disciplin mot Luxemburg hemma på Friends. Han är en av sex spelare som just nu står på två gula kort.

Ett till betyder avstängning i en match.

Värsta möjliga scenario inför mötet med Nederländerna är om han, Victor Nilsson Lindelöf och Mikael Lustig varnas. Då står Sverige med en backlinje utan tre förmodade startspelare i "måste-matchen" på Amsterdam Arena sent på tisdag kväll.

””

Korten följer med till playoff

TT: Har du som lagkapten ännu mer ansvar för att det inte händer?

””

Den gula faran kommer att hänga kvar över landslaget in i ett eventuellt playoff. Enligt landslagets presschef Niklas Bodell nollas inte varningarna efter gruppspelet.

Andreas Granqvist gör sin 66:e landskamp på lördag. Bara Sebastian Larsson (står på 93 landskamper) har större blågul rutin i truppen. Under Erik Hamréns sista månader som förbundskapten inleddes 32-åringens samarbete i mittförsvaret med den nio år yngre Victor Nilsson Lindelöf. Båda är givna under Janne Andersson, men i Granqvists fall har statusen i gruppen växt under Anderssons dryga år på posten.

Mycket prat med Janne

Andersson utnämnde honom direkt till lagkapten och pekade ut "Granen" som en av de ledare i laget han tänkte ha som bollplank och prata extra mycket med.

TT: Hur går det till i praktiken?

””
””
Annons

TT: Vad tryckte du på inför den här samlingen?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons