Nyheter

Gulas straffade LHC med sju sekunder kvar

Två matcher på lika många kvällar. Låter tufft, är tufft, men inget som inte vältränade SHL-spelare pallar för. Färjestad inledde segt men fick fart på såväl ben som skallar och vände och vann hemma mot Linköping. Matchvinnare: Milan Gulas på straff med sju sekunder kvar.(TT)
Publicerad 11 februari 2015

Matchvinnare: Milan Gulas på straff med sju sekunder kvar.

Iskallt prickade han in 3-2, fixade tredje raka segern och nu är Färjestad bara en poäng bakom det Örebro (som har en match mindre spelad) som håller den sjätte och sista platsen som betyder raka vägen till kvartsfinal när det drar ihop sig till slutspel.

Annars var det Linköping som hade mest fart och fantasi från början.

Broc Little, skytteligaledaren, brände två utmärkta lägen, Mattias Sjögren och Nichlas Hardt var där och högg när LHC-spelarna surrade som bålgetingar kring hemmamålvakten Justin Pogge. Men han tog allt, några gånger utan att förmodligen veta hur. FBK-tränaren Tommy Samuelsson såg vart det barkade och tog en tidig (8.01) time out.

Det hjälpte inte.

Drygt halvvägs in i perioden hade LHC 10-1 i skott. Men när inte utdelningen kom, klev hemmalaget fram. Och det rejält. Plötsligt var det 10-10 i avslut på mål och Marcus Högberg fick glänsa i stil med kollegan Pogge.

Det var fortsatt tajt i andra. Mycket kamp. Men också ett briljant offensivt nummer av den svensk-amerikansk-danska trion Mattias Sjögren, Broc Little och Michael Hardt. Det satte Linköping i förarsätet redan efter 1.04.

Sjögren hittade Hardt som serverade Little.

””

I tredje vände Toni Rajala och Tero Koskiranta till 2-1, men med 55 sekunder kvar slog Little till igen.

Förlängning trodde de flesta, inklusive LHC-tränaren Roger Melin.

””

TT