Annons
Nyheter

Gymnastiktränare anmäld för trakasserier

En gymnastiktränare har anmälts till diskrimineringsombudsmannen för flera års trakasserier. - Jag blir så himla upprörd över att tränaren inte tas bort från svensk gymnastik, säger ordföranden som skrivit anmälan till Aftonbladet.(TT)
Publicerad 4 oktober 2017

Enligt anmälan, som gjordes av tränarens tidigare förening i norra Sverige, har flera gymnaster drabbats av ätstörningar och tränaren ska ha orsakat att "gymnaster gråtit på var och varannan träning" och "inte vill leva längre".

Tränaren har tidigare polisanmälts, men den utredningen lades ner. Och först nu har aktiva klivit fram.

Annons

I annan förening

Tränaren är nu verksam i en annan förening. Svenska gymnastikförbundet har meddelat den föreningen att man saknar förtroende för tränaren, men generalsekreterare Johan Fyrberg säger till Aftonbladet att man inte kan stoppa tränaren.

””

Fyrberg säger till nyhetsbyrån Siren, uppger Dagens Nyheter, att gymnastikförbundet polisanmält totalt fyra olika fall sedan han tillträdde på posten som generalsekreterare i januari 2015.

"Gemensam problematik"

Så sent som i förra veckan meddelade förbundet att en annan tränare i landet polisanmälts för olämpliga träningsmetoder och oacceptabelt beteende i samband med träning.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons