Annons
Nyheter

Ingen oro i Linköping trots sent poängtapp

Trots ett sent poängtapp hemma mot tabellnian Hammarby, 2-2, är andra raka SM-guldet med Linköpings FC nära för Jonna Andersson. Den 24-åriga landslagsbacken funderar mer på ett proffsliv utomlands än på jagande Rosengård.(TT)
Publicerad 8 oktober 2017

Jessica Samuelsson och Magdalena Ericsson - landslagskompisar i backlinjen och lagpolare i Linköping så sent som i somras - lämnade för spel i engelska ligan.

Jonna Andersson fick ett anbud av Chelsea Ladies redan i fjol - men valde då att stanna kvar i den allsvenska toppklubben.

Annons

Men nu när hennes kontrakt går ut i höst har suget att prova på något nytt ökat - och då vore andra raka SM-guldet en perfekt avslutning.

””

Hennes inlägg i den elfte minuten mot Hammarby letade sig hela vägen in i mål och var andra fullträffen för säsongen i allsvenskan.

Sedan hade LFC flera bud på mer inför 1 235 åskådare som trotsade regnet, blåsten och kylan.

Men både Tove Almqvist och Kristine Minde brände farliga lägen - och i stället kvitterade Frida Sjöberg med sista sparken före paus.

Landslagsstjärnor vilade

Eftersom Linköping är inne i en intensiv period - med fem matcher på 15 dagar - vilade man landslagsstjärnorna Kosovare Asllani och Lina Hurtig i 60 minuter.

När de hoppade in blev det bättre fart på laget igen - och då Frida Leonardsen Maanum smällde in 2-1 på volley trodde nog de flesta att hemmalaget skulle ta full pott.

Östgötskorna tryckte på och var ytterst nära 3-1 några gånger - bland annat träffade Lina Hurtig ribban.

Men så fick Hammarby till en snabb omställning och kvitterade ännu en gång i slutsekunderna, genom Alma Nygren.

””
””

"Räcker garanterat"

Annons

Den första drabbningen i 16-delsfinalen mot cypriotiska Apollon Ladies FC vann Linköping med 1-0.

Och trots att försprånget till Rosengård (som slog Djurgården med 6-3) krympte med två poäng - är man ändå sju poäng före med fyra omgångar kvar att spela.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons