Nyheter

Hareide om VM: "Målet är att gå vidare"

I EM 2012 blev Danmark utslaget i "dödens grupp". I sommarens VM väntar en mer behaglig grupp med Peru, Australien och Frankrike. - Målsättningen är att gå vidare till åttondelsfinal, säger förbundskaptenen Åge Hareide.(TT)
Publicerad 1 juni 2018

Med danska ögon kan Sverige liknas med Australien, som väntar för Danmark i den andra gruppspelsmatchen i VM.

””

"Mer direkt spel"

Den tidigare Malmö FF-tränaren Hareide tog över som förbundskapten efter att Danmark precis missat EM i Frankrike efter en svidande förlust mot Sverige i playoff. Nederlaget hemma på Parken i Köpenhamn i november 2015 satte även punkt för en 15 år lång era med Morten Olsen som dansk förbundskapten. Landslagsveteranen William Kvist vill inte jämföra Olsen och Hareide som ledare, men pratar gärna om skillnader spelmässigt.

””

Jämfört med Danmarks senaste mästerskap - EM 2012 där Tyskland, Portugal och Nederländerna ingick i samma grupp - blev gruppen i Ryssland lättare, men mittfältskreatören Eriksen vill inte köpa journalisternas resonemang om att danskarna ska vara favoriter efter Frankrike att gå vidare från grupp C.

””

Genrepar mot Mexiko

I VM-premiären i Saransk ställs Danmark mot Peru den 16 juni. Efter sydamerikanerna väntar Australien den 21 juni och sedan avslutas gruppspelet mot Frankrike den 26 juni.

””

TT