Annons
Nyheter

Hektiskt VM - då njuter backstjärnan

Ingen hos toppkonkurrenterna har spelat lika mycket som Oliver Ekman Larsson i starten av ishockey-VM. Själv njuter Tre Kronors stjärnback av all istid: - Det är kul att få så mycket förtroende, man växer som spelare och person.(TT)
Publicerad 8 maj 2018

Ni som har följt VM-turneringen från Royal Arena i Köpenhamn har fått se massor av den småländske Arizonabacken.

Med 24.09 i snitt på de tre första matcherna spelar han drygt två minuter mer än någon i de andra topplagen som har fördelat ut sin istid mer. Hos OS-mästaren Ryssland har exempelvis ingen spelare snittat mer än 18.43 efter de tre första matcherna. Däremot finns det tre spelare i de lägre rankade lagen som har spelat mer den svenske backklippan.

Annons

Efter en lång säsong är VM en intensiv historia där de lag som når medaljmatcherna spelar tio matcher på 17 dagar. Men någon oro för att orken ska tryta har han inte:

””

Vill spela mycket

I stället njuter han av varenda sekund.

””

Den 26-årige stjärnbacken har lyft sin nivå ytterligare ett snäpp. Han har blivit den där fältherren och med pondus och självförtroende ser det ut som att han "äger" isen i varje byte.

TT: Känner du så själv också?

””

"Står upp för varandra"

Han är den ende svenske backen som har gjort mål hittills i VM, står på två poäng (1+1) och har +6 i plus/minus.

Det blev heta känslor i mötet med Frankrike i måndags kväll sedan backpartnern Adam Larsson tacklat franske forwarden Guillaume Leclerc misstänkt mot huvudet. Ekman Larsson tror dock att de spelar ihop även mot Österrike och att tacklingen inte kommer att leda till avstängning.

””

Ekman Larsson var ju med och ledde Sverige till VM-guld i fjol, han ser likheter i processen nu.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons