Nyheter

"Medvetna om vad som står på spel"

Helsingborg kan vara blott 90 minuter från en degradering till superettan. Allt avgörs i söndagens sista allsvenska omgång. - Alla är jäkligt medvetna om vad som står på spel, säger anfallaren Mikael Dahlberg.(TT)
Publicerad 2 november 2016

De sista gula höstlöven är på väg att falla ner från träden i utkanten av Olympiafältet och på träningsplan 5 är Helsingborgsmanagern Henrik Larsson fullt delaktig i lagets träning. Den gamle storspelaren är en av få som tränar i shorts i den iskalla skånska vinden.

””

Larsson inte anträffbar

Anfallaren Mikael Dahlberg har befunnit sig inne i värmen i Olympias gym. Som en försiktighetsåtgärd har han tagit det lugnt med sitt sedan tidigare opererade högerknä.

””

De Helsingborgsspelare som medierna önskar intervjua ställer villigt upp och pratar om den pressade situationen för den klassiska skånska klubben. Tränare Larsson är inte anträffbar denna novemberonsdag.

””

På söndag kommer Jönköpings Södra till Olympia för den sista allsvenska omgången. I nuläget har Helsingborg greppet om kvalplatsen som innebär två ångestfyllda kvalmatcher om allsvensk status mot Halmstads BK. Skåningarna är två poäng före jagande Gefle.

””

När Jordan Larsson i söndags gjorde mål borta mot nedflyttningsklara Falkenberg var det första gången på över 21 fotbollstimmar som en Helsingborgsanfallare hade nätkänning.

””

"Har det i egna händer"

Jönköping har inget att spela för på söndag. Hur det påverkar matchbilden är omöjligt att säga, menar Dahlberg. Anfallaren vet dock vad han vill att han och lagkamraterna visar upp inför hemmapubliken.

””

Till skillnad mot Gefle är nedflyttningshotet en ny situation för Helsingborg, som så sent som 2011 tog hem SM-guldet och Svenska cupen. Dahlberg tror inte att det är till gästrikelagets fördel.

””

TT