Nyheter

Hörnqvist vill bidra som vinnare

Ratad i landslaget i fjol - i somras plockade Patric Hörnqvist, 29, hem Stanley Cup-titeln. Nu ser han chansen till något stort med Tre Kronor i World Cup. - Det betyder mycket för självförtroendet att vinna, det vill man bidra med här, säger han.(TT)
Publicerad 12 september 2016

Hörnqvist och hans landslagskompisar landade i Washington i söndags och hann också med att göra sitt första träningspass efter den långa flygresan.

De åkte från Sverige med segern över Finland (6-3) i Scandinavium i ryggen. En match där Hörnqvist levererade ett poängfyrverkeri med två mål och två assist.

””

Lyft med Crosby

Att vinna har varit sommarens tema för den förre Djurgårdsspelaren. Pittsburgh tog hem Stanley Cup-titeln i juni och Hörnqvist blev lagets näst bäste målskytt i slutspelet med nio mål.

Dessutom med stjärnan Sidney Crosby som kedjekompis. Ett partnerskap under de senaste två säsongerna som lyft Hörnqvist:

””

Det är bara drygt ett år sedan Hörnqvist ratades i landslaget av förre förbundskaptenen Pär Mårts. Hörnqvist erbjöd sina tjänster till VM i Prag 2015, men Mårts var inte intresserad. En besvikelse som Hörnqvist så här i efterhand viftar undan.

””

"En fördel"

Nu satsar han i stället på att fortsätta segerparaden från i somras i World Cup:

””

Hans egen kedja med Nicklas Bäckström och Filip Forsberg visade med sina fyra mål mot Finland vilket segervapen de också kan vara. En trio som på pappret har alla kvaliteter som behövs, Bäckströms geniala passningar, Forsbergs målskytte och Hörnqvists outtröttliga slit där han banar väg både för sig själv och sina kedjekamrater framför motståndarkassen.

””

TT