Annons
Nyheter

Hovrättsförhandling för dömd fotbollsspelare

Tingsrättsdomen mot en allsvensk fotbollsspelare överklagades och nu inleds hovrättsförhandlingen. I tingsrätten dömdes mannen till fängelse i två år och åtta månader för två fall av våldtäkt mot barn. Fotbollsspelaren sparkades från den allsvenska klubben efter domen.(TT)
Publicerad 9 augusti 2018

Tingsrättsdomen mot en allsvensk fotbollsspelare överklagades och nu inleds hovrättsförhandlingen. I tingsrätten dömdes mannen till fängelse i två år och åtta månader för två fall av våldtäkt mot barn. Fotbollsspelaren sparkades från den allsvenska klubben efter domen.

Åklagarens främsta bevisning under tingsrättsförhandlingen var konversationer på sociala medier mellan spelaren och den då 14-åriga flickan. Fotbollsspelaren har sagt att han inte skrivit meddelandena, men det är enligt tingsrätten motbevisat.

Annons

Spelaren har helt och hållet nekat till brott. Försvaret har under rättegången påpekat att flickans biologiska ålder inte är bevisad, men rätten anser att spelaren i två olika konversationer via sociala medier bekräftat att han uppfattat att flickan bara var 14 år.

Försvarssidan har kallat tre nya vittnen till hovrättsförhandlingen, enligt en lokaltidning. Fyra dagar är avsatta för hovrättsförhandlingen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons