Annons
Nyheter

Hylte/Halmstad och Engelholm guldfavoriter

Elitserietränarna i volleyboll har sagt sitt. Engelholm tar sitt fjärde raka SM-guld på damsidan och Hylte/Halmstad vinner herrarnas titel. "Vi har inte varit topptippade de tre senaste säsongerna, och då har vi gått och vunnit, så det var väl dags i år.(TT)
Publicerad 3 oktober 2017

Elitserietränarna i volleyboll har sagt sitt. Engelholm tar sitt fjärde raka SM-guld på damsidan och Hylte/Halmstad vinner herrarnas titel.

"Vi har inte varit topptippade de tre senaste säsongerna, och då har vi gått och vunnit, så det var väl dags i år. Truppen jag förfogar över i år är ännu starkare. Både de svenska och utländska spelarna är mer erfarna", säger Engelholms tränare Per-Anders Sääf på upptaktsträffen enligt ett pressmeddelande från volleybollförbundet.

Annons

Sex av elva tränare tror på Engelholm medan övriga fem tror på Hylte/Halmstad.

På herrsidan fick den sistnämnda föreningen fem tränarröster, en mer än Örkelljunga.

"Spontant trodde jag nog att Örkelljunga skulle få bära favoritskapet den här gången. Med det laget de har kommer de definitivt vara med och slåss om guldet. Men visst är det kul att tränarna tror på oss; att de fruktar oss", säger Viktor Lindberg, vänsterspiker i Hylte/Halmstad.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons