Annons
Nyheter

Inte roligt är inte så trist för Halfvarsson

Det är inte så roligt att åka skidor just nu för Calle Halfvarsson. Men inte så roligt behöver inte nödvändigtvis vara så tråkigt. Inte just i år. - Jag är ju hellre superpigg i februari än att vara det nu, säger han inför dagens skiathlon. Tungt, det känns tungt, men det går.(TT)
Publicerad 3 december 2017

Tungt, det känns tungt, men det går. Ungefär så har det låtit när Calle Halfvarsson har kommenterat sina lopp under världscupinledningen.

Även om gårdagens sprint var ett steg i rätt riktning - Halfvarsson slutade fyra och kände sig "lite, lite piggare" än tidigare - har han fortfarande inte känslan att han riktigt kan utmana de allra bästa i nuläget.

Annons

Tung träning

””

Inför dagens skiathlon över tre mil är kroppen fortfarande inte riktigt med honom. Den fortsatt hårda träningsbelastningen gör att han har det tungt i spåren.

””
””

OS i Pyeongchang i februari är årets stora mål för skidåkareliten. Och Calle Halfvarsson erkänner att mästerskapssäsonger kanske på ett sätt är lite tråkigare eftersom formen ska komma först sent under säsongen.

"OS är coolt"

””
””

Han har inte mycket positivt att säga om sin skidåkning under säsongens första veckor. Det enda: att han trots att det stundtals känts "bedrövligt" har haft häng på toppen.

””

I dagens skiathlon (15 kilometer i klassisk stil följs av 15 kilometer fristil) tänker han trots känslan i kroppen inte ge upp pallplatserna på förhand.

””

Starttider, söndag:

Kl 10: skiathlon, 15 kilometer masstart, damer.

Kl 11.45: skiathlon, 30 kilometer masstart, herrar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons