Nyheter

Intensiv kamp om sista backplatsen

Tre Kronors backuppsättning ses som den absolut bästa i World Cup. Striden om den sista platsen till premiären mot Ryssland på söndag är intensiv. - Jag tycker jag ska vara med här, så jag försöker göra allt jag kan, säger Nashvillebacken Mattias Ekholm.(TT)
Publicerad 13 september 2016

Det är den rutinerade 26-åringen och Anaheims framtidslöfte Hampus Lindholm, 22, som ser ut att strida med Ekholm om den sista platsen till premiären mot Ryssland.

Så de sista träningarna under veckan samt genrepet mot Europalaget i Washington natten till torsdagen, svensk tid, är den tid som finns att övertyga ledarstaben.

Fick spela forward

De har spelat varsin match mot Finland - även om Ekholm oväntat fick hoppa in på en forwardsplats i den andra matchen i Göteborg sedan Rickard Rakell blivit sjuk.

””

Ekholm har rutinen och har spelat tre raka VM medan Lindholm gjorde landslagsdebut mot Finland i Göteborg. Båda är allroundbackar med både offensiva och defensiva kvaliteter. Förbundskapten Rickard Grönborg om hur han ser på backkampen:

””

In på återbud

Hampus Lindholm kom in sent sedan Detroitveteranen Niklas Kronwall tvingats lämna återbud på grund av knäproblem.

””

Lindholm tillhör Anaheim, men har ännu inget kontrakt för den kommande säsongen. Det fick honom inte att tveka på att ställa upp.

””

TT