Nyheter

Nike attackerat av Twitterstorm

Efter att Nike valt att ha den kontroversiella tidigare NFL-spelaren Colin Kaepernick som ett av företagets ansikten utåt har sko- och klädtillverkarens aktie fallit med 3 procent i tisdagens inledande handel på New York-börsen.(TT)
Publicerad 4 september 2018

Efter att Nike valt att ha den kontroversiella tidigare NFL-spelaren Colin Kaepernick som ett av företagets ansikten utåt har sko- och klädtillverkarens aktie fallit med 3 procent i tisdagens inledande handel på New York-börsen.

Kursfallet har föregåtts av krav på bojkott av Nike på grund av valet att ha Kaepernick som fixstjärna i 30-årsjubileumet för "Just Do It"-kampanjen.

Kaepernick väckte starka känslor när han som storstjärna i det amerikanska fotbollslaget San Francisco 49-ers knäböjde när nationalsången spelades i en protest mot rasism.

””

I måndags publicerade Kaepernick en svartvit bild på sig själv på Instagram med logotypen för NFL och citatet: "Tro på något. Även om det innebär att du offrar allt".

Efter publiceringen av Instagram-inlägget har tiotusentals inlägg gjorts på det sociala nätverket Twitter med hashtaggen #NikeBoycott.

TT