Annons
Nyheter

Kallur vidare i EM - men inte nöjd

Sanna Kallur vann sitt försök och tog sig enkelt vidare till semifinal i friidrotts-EM. Men det finns saker att förbättra. - Det känns okej, säger hon. När Sanna Kallur sprang 100 meter häck på 13,00 i comebacken på Stockholms stadion för några veckor sedan så sprudlade hon efteråt.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

När Sanna Kallur sprang 100 meter häck på 13,00 i comebacken på Stockholms stadion för några veckor sedan så sprudlade hon efteråt.

Under midsommarhelgen tog Kallur ytterligare ett steg i rätt riktning när hon putsade årsbästat till 12,91 i Kuortane.

Annons

Efter onsdagens försökslopp i EM - hennes tredje start i sommar - verkade 35-åringen lite mer eftertänksam. Kallur var visserligen först över mållinjen på tiden 13,01, men känslan efteråt var sådär. Efter att ha kopplat greppet tidigt tappade Kallur under andra halvan av loppet.

””
””

Vinden i ryggen

Kallur hade en medvind på 0,6 meter per sekund i ryggen på Olympiastadion i Amsterdam. Och hon gick för fullt för att helst ta sig under den svenska OS-kvalgränsen på 12,80 redan i försöket.

””

På torsdagskvällen kommer en eller kanske två nya chanser att springa snabbt. Klockan 17.10 avgörs semifinalerna och bara två och en halv timme senare är det dags för final.

"Bara att förbereda mig"

Kallur vill inte gärna prata om eventuella möjligheter att placera sig i EM. För henne handlar i stället den stora utmaningen om att springa flera lopp så tätt inpå varandra.

””
””

För den andra svenskan på korta häcken, Elin Westerlund, tog EM-äventyret ut snabbt. Hon snubblade till på den sjätte häcken, tappade balansen och brakade rakt in i den sjunde häcken med huvudet före.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons