Annons
Nyheter

Kallur om OS: Ta ut mig - jag kommer

Det blev varken EM-final eller klarad OS-kvalgräns för Sanna Kallur. Hennes besked till SOK var ändå glasklart. - Jag vill åka. Ta ut mig - jag kommer, säger 35-åringen. Sanna Kallur slutade femma i sin semifinal på Olympiastadion i Amsterdam.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Sanna Kallur slutade femma i sin semifinal på Olympiastadion i Amsterdam. Tiden 12,96 innebar att hon klarade den internationella OS-kvalgränsen på 100 meter häck för tredje gången i sommar - men att hon fortfarande inte har klarat den svenska gränsen på 12,80.

Insatsen i EM gav ändå mersmak för Kallur. Inte minst för att hon tävlade två dagar i rad för första gången sedan 2007 och fick ett kvitto på att kroppen håller för ett mästerskap.

””
””
Annons

TT: Har du varit mer orolig för det än du velat erkänna?

””

Åttonde tid

Kallur sprang i det snabbaste av de tre heaten och hade faktiskt den åttonde bästa semifinaltiden totalt. Trots att hon inte alls fick någon bra start och fick försöka kriga sig tillbaka i loppet.

””
””

TT: Hur sugen är du på Rio?

””
””

I väntan på SOK

Sveriges olympiska kommitté (SOK) gör sina sista OS-uttagningar efter helgen. Fram tills dess får Sanna Kallur vänta och hoppas på att SOK visar lite generositet mot den comebackande häckveteranen.

””

TT: Summera hur det har känts att tävla i EM?

””

Ännu roligare kan det bli i Rio. Om Sanna Kallur får åka dit.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons