Annons
Nyheter

Peking vände efter målvaktstabbe

David Mitov Nilsson skänkte Häcken ett ledningsmål. Men IFK Norrköping vände och vann med 2-1 på Bravida Arena. Det var Häckens första förlust på nya hemmaarenan. Regerande mästartränaren Janne Andersson gjorde två tidiga byten i andra halvlek för att vända 0-1-underläget.(TT)
Publicerad 9 april 2016

Regerande mästartränaren Janne Andersson gjorde två tidiga byten i andra halvlek för att vända 0-1-underläget. In med de båda nyförvärven Sebastian Andersson och Andras Blomqvist.

Blomqvists exakta inlägg mot Emir Kujovics panna bäddade för kvitteringen i 60:e minuten. Nicken från fjolårets skyttekung var på väg in i mål, men för säkerhets skull satte Christoffer Nyman också skallen på bollen precis framför mållinjen.

Annons

Och i femte tilläggsminuten presenterade sig Sebastian Andersson. I en sista kontring lobbade Djurgårdsförvärvet iskallt in segermålet, framspelad av Emir Kujovic.

I brygga

Norrköping var i brygga efter ett underligt mål i första halvlek. Häckenmittfältaren Adam Andersson sköt ett lågt skott rakt mot Norrköpingsmålvakten David Mitov Nilsson i 22:a minuten.

Okej, bollbanan krökte en aning i luften men det var ändå ett skott av en typ som Mitov Nilsson räddar sådär 999 gånger av 1000.

Men nu studsade bollen på hans vänsterhand och rullade långsamt över mållinjen.

"En bjudning"

Häckentränaren Peter Gerhardsson knöt nävarna utanför sidlinjen och spelarna klappade om 19-årige Adam Andersson efter hans första allsvenska mål.

Samtidigt fick David Mitov Nilsson snabb uppmuntran av lagkamrater som gjorde high-five med honom.

””

I samband med Norrköpings 1-1-mål krockade Simon Sandberg med målställningen och blev liggande på marken. Vänsterbacken blev sedan utforslad på bår - och Häckens skadelista förlängdes med ett sjätte namn.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons