Nyheter

Kane visade vad Tottenham kan

Harry Kane hade sett många, men aldrig spelat ett derby mot Arsenal. Nu har han det. Kane gjorde båda målen när Tottenham vann med 2-1 och lämnade planen med tårar i ögonen. Tottenham satte full fart framåt direkt i det rasande intensiva Londonderbyt i Premier League-fotbollen.(TT)
Publicerad 7 februari 2015
Harry Kane hade sett många, men aldrig spelat ett derby mot Arsenal. Nu har han det. Kane gjorde båda målen när Tottenham vann med 2-1 och lämnade planen med tårar i ögonen. Tottenham satte full fart framåt direkt i det rasande intensiva Londonderbyt i
Harry Kane hade sett många, men aldrig spelat ett derby mot Arsenal. Nu har han det. Kane gjorde båda målen när Tottenham vann med 2-1 och lämnade planen med tårar i ögonen. Tottenham satte full fart framåt direkt i det rasande intensiva Londonderbyt i

Tottenham satte full fart framåt direkt i det rasande intensiva Londonderbyt i Premier League-fotbollen. Kane testade omedelbart David Ospina som fick ut en arm och tippade det inåtskruvade skottet till hörna. Colombianen låg kvar, till synes skadad men kom på benen igen. Det var tur det för Arsenal.

Ospina fick en hel del att stå i.

Özil på volley

Men mitt i den inledande hemmapressen kom Danny Welbeck, tillbaka i Arsenals startelva för första gången sedan i slutet av december, loss på högerkanten. Han vinklade in bollen till Olivier Giroud som mötte direkt med sin känsliga vänsterfot.

Riktig så känslig var den inte den här gången, avslutet blev till en skev passning som Mesut Özil mötte perfekt på volley. Det var tyskens, nyligen tillbaka efter ett långt skadeuppehåll, tredje mål på lika många matcher.

Tottenham fortsatte att dominera. Arsenal drog sig tillbaka, mittfältet med unge riktkarlen Francis Coquelin central skyddade backlinjen, väntade på kontringslägen, den taktik som överrumplade och knäckte Manchester City nyligen när Arsenal vann på Ethiad med 2-0.

Det är något av en revolution, stick i stäv med Arséne Wengers mångåriga filosofi och något som skvallrar om att den franske fotbollsromantikern - som nu är uppe i 700 matcher i Premier League - insett nödvändigheten att det krävs en betydligt mer pragmatisk hållning för att kunna utmana om titlar.

Det blir mer och José Mourinho över Wenger, om man säger så.

Kane lyfte

Men att ge bort initiativet mot ett så begåvat lag som Tottenham var ett misstag. Till slut kom kvitteringen och det var Kane som rakade in en retur från Ospina. Tottenham ökade lite till, Arsenals knäade men höll emot, vågade mer och matchen öppnade upp sig. Hugo Lloris räddade avslut från Welbeck och Laurent Koscielny, Ospina fick mer att göra när båda lagen gick för seger. Duellerna var stenhårda, Tottenham vann de flesta.

Och så lyfte Kane med fem minuter kvar och nickade in segermålet.

””

Merseyside-derbyt några timmar senare mellan Everton och Liverpool slutade mållöst. Jordon Ibe prickade stolpen för Liverpool i första halvlek i ett derby på Goodison Park som inte går till historien som ett av de mest underhållande, men väl för att det var veteranen Steven Gerrards sista.

Everton låg på hårt i slutet och Simon Mignolet räddade en poäng åt Liverpool när han styrde undan Seamus Colemans skott.

””

TT