Nyheter

Karlsson vidare - Gerell borta

Kristian Karlsson var lägst rankad i sin grupp i Europa Top 16 i bordtennis i Gondomar, Portugal. Det brydde sig svensken inte om.(TT)
Publicerad 5 februari 2016

Kristian Karlsson var lägst rankad i sin grupp i Europa Top 16 i bordtennis i Gondomar, Portugal. Det brydde sig svensken inte om.

24-åringen vann först mot Robert Gardos, Österrike, med 3-0 i set och besegrade sedan hemmaspelaren Marcos Freitas, tredjeseedad i turneringen, i en kvällsthriller med setsiffrorna 11-9, 12-10, 8-11, 11-9.

Då spelade det ingen roll att det blev förlust mot tysken Bastian Steger. Karlsson är klar för kvartsfinal mot österrikaren Stefan Fegerl på lördagen.

Just Fegerl förstörde Pär Gerells chans till avancemang. Gerell inledde med förlust mot Vladimir Samsonov, Vitryssland, vann i tre raka set mot fransmannen Adrien Mattenet och behövde 3-1 i set mot Fegerl i den sista gruppspelsomgången.

Det såg bra ut i nära två set. Gerell vann det första med 11-5 och hade greppet om det andra. Då rasade det. Fegerl vände till 11-9, kvitterade till 1-1 och vann sedan set tre och fyra av bara farten, 11-5, 11-7.

TT