Nyheter

Kihlström kan ta sjunde titeln

För 20 år sedan tilldelades Örjan Kihlström priset som årets kusk för första gången. Det har blivit ytterligare fem utmärkelser sedan dess. När travgalan arrangeras på fredag kväll är Kihlström knapp favorit till en sjunde titel.(TT)
Publicerad 11 februari 2016

Årets häst är den mest prestigefyllda kategorin som röstas fram av Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) och svenska folket. Det lär stå mellan Delicious, som tränas av Daniel Redén, och Nuncio med Stefan Melander som tränare.

Kihlström körde Delicious till tre världsrekord över tre olika distanser under 2015.

””

Två titlar

Stefan Melanders Nuncio hade en väldigt bra första säsong i Sverige, efter att tidigare ha tävlat i USA under två 2013 och 2014. Fyraåringen var trea i Elitloppet efter att ha travat i tredjespår hela loppet. Han vann sedan Sprintermästaren och Breeders Crown.

””

Melander har tagit hem Årets häst-titeln två gånger tidigare som tränare till Iceland, 2010, och Scarlet Knight, 2001.

Goop utmanar

Björn Goop är Kihlströms främste utmanare i kampen om att bli årets kusk. Goop vann som vanligt flest lopp i fjol och han hade fina framgångar i Frankrike med framför allt Timoko (Prix de France).

Kihlström vann Elitloppet (Magic Tonight), Kungapokalen (Volstead), Breeders Cown i USA (D´One) samt tre världsrekord med Delicious.

””

TT