Annons
Nyheter

Klar seger för Danmark mot Norge

3-2 mot Finland var en av Danmarks största ishockeyskalper genom tiderna. Hybris och underskattning att vänta mot ett klart svagare Norge? Nej då. 3-0-segern mot den skandinaviska kollegan var lika säker som den låter.(TT)
Publicerad 11 maj 2018

Nicklas Jensen gjorde Danmarks två första mål, båda i powerplay, innan Frederik Storm, till vardags i Malmö och SHL, fastställde slutresultatet 3-0. Även han i powerplay.

I och med det kunde en fullsatt hemmaarena sjunga den danska nationalsången efter slutsignalen.

Annons

Rent tabellmässigt har nu Danmark, som efter vinsten ligger fyra i gruppen, ett ypperligt läge att ta sig vidare till kvartsfinal i ishockey-VM på hemmaplan, då man har möten med Sydkorea och Lettland kvar innan gruppspelet avslutas.

Ett Sydkorea såg ut att vara på väg mot en megaskräll när de gjorde 1-0 mot självaste USA.

Det blev snarare raka motsatsen.

USA vände - med besked, och gick upp till 4-1 efter första perioden, som blev 8-1 efter den andra och 13-1 vid slutsignalen.

Derek Ryan, Patrick Kane, Cam Atkinson och Charles McAvoy gjorde två mål var mot ett koreanskt lag som hann bekanta sig väldigt väl med utvisningsbåset, där de hade representation hela elva gånger i matchen.

I grupp B, där Sverige spelar, besegrade Frankrike Österrike med 5-2. Dessutom tog Tjeckien en planenlig och komfortabel seger mot Vitryssland med 3-0.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons