Annons
Nyheter

Klockan klämtar för Ekdals Hamburg

Allt har sin tid. Även i Hamburger SV. Det mesta talar för att klockan på hemmaarenan stannar på lördag eftermiddag - efter att ha tickat i 54 år. Eller ska Albin Ekdals klubb ännu en gång slinka ur snaran?(TT)
Publicerad 11 maj 2018

Sedan Bundesliga bildades till säsongen 1963/1964 är Hamburg enda klubb som under alla år lyckats undvika nedflyttning. Det har varit nära många gånger, i synnerhet de senaste åren (kvalade sig kvar både 2014 och 2015).

Men nu, inför den sista omgången, är läget prekärt.

Annons

Hamburg måste vinna sin hemmamatch mot Borussia Mönchengladbach samtidigt som Wolfsburg förlorar mot jumbon Köln. Då - och endast då - tar Hamburg kvalplatsen och får en ny chans att överleva i högsta divisionen.

"Otroliga saker har hänt"

””

Om det inte går måste klockan, den som tickat i över 54 år på arenan, stoppas.

””

Bäst i Europa 1983

Hamburger SV var i slutet av 1970- och början av 1980-talet en europeisk storklubb. Bundesliga vanns några gånger och framgångarna toppades med segern i Europacupen 1983.

Vid sidan av de negativa sportsliga konsekvenserna skulle en nedflyttning svida rejält ekonomiskt. Hamburg förlorar hundratals miljoner kronor i uteblivna tv- och reklamintäkter, minskad biljettförsäljning med mera.

Den svenska landslagsmittfältaren Albin Ekdal, som har varit skadedrabbad under våren, spelade en halvlek i förra omgången. Han kom till klubben 2015.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons