Annons
Nyheter

Klokare Halfvarsson inför VM-säsongen

Har det inte varit bihålebesvär och magproblem har han själv satt käppar i hjulet med sin träningsiver och revanschlust. Till nästa skidsäsong ska det stå en klokare Calle Halfvarsson på startlinjen. - Målet är att jag ska tygla mig själv, säger han.(TT)
Publicerad 11 maj 2018

Halfvarsson har fått de senaste skidsäsongerna förstörda av ständiga förkylningar och magbesvär. När han väl har varit frisk har han tränat hårt - alltför hårt har det visat sig.

Tidigare i våras hade han och hans dåvarande tränare Ola Ravald förstått att det var just intensiteten på träningen som var problemet.

””
””
Annons

Tämja magen

Även om han inför nästa skidvinter vill ha revansch för en säsong som han inte är helt nöjd med, måste han därför ta det försiktigt.

””

Förra våren opererades Halfvarsson för sina bihålebesvär och därefter har han bara varit förkyld en enda gång. Men i vintras drabbades han i stället av magbesvär som till slut diagnosticerades som tarmsjukdomen IBS, en lättretlig och överkänslig mage och tarm.

””

Tränarbyte

Bytet av landslagstränare tror Halfvarsson kommer att göra honom gott, framför allt att ha den ena herrtränaren, Mattias Nilsson, hemma i Falun.

””
””

VM är målet

Den senaste säsongen gav visserligen tre pallplatser i världscupen, men OS blev ett misslyckande för Calle Halfvarsson då han bröt två lopp och missade medalj i sprintstafetten efter en neslig fjärdeplats.

””

Tankarna inför nästa säsong handlar just nu mest om att försöka vara noggrann med att hålla sig till träningsplanen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons