Annons
Nyheter

Knapp förlust för Dalkurd mot Kalmar

Det fortsätter att gå tungt för nykomlingen Dalkurd. "Hemma" i Gävle blev det en ny knapp förlust sedan Kalmar vunnit med 2-1. - Just nu känns det tungt, tycker vi har bra go men oflyt, sade mittbacken Kebba Ceesay C More.(TT)
Publicerad 6 maj 2018

Tjugo minuter in i matchen gjorde Romario 1-0 för gästerna - och vilket drömmål det var. Efter att ha avancerat fram lite tryckte han in ett elegant långskott upp i krysset och Abdulaziz Demircan var chanslös i Dalkurds mål.

””

Men bara minuter senare visade Mohamed Buya Turay varför han finns med i skytteligans topp. För tredje matchen i rad nätade han, den här gången när han var framme på en retur. 1-1-målet var hans femte mål för säsongen.

””
Annons

Hallberg saknade energi i laget i första halvlek och i andra gick man ut med lite högre tryck. En kvart tog det innan Gbenga Arokoyo, som ersatte Viktor Elm i halvtid, tryckte in 2-1 till Kalmar i en rörig situation i Dalkurds straffområde.

Bara minuter senare var Yukiya Sugita nära att kvittera men hans skott tog i insidan av stolpen och ut.

Dalkurd tryckte på riktigt bra sista halvtimmen med flera giftiga chanser men Lucas Hägg Johansson var strålande i Kalmars mål. Matchen slutade 2-1 till Kalmar, som tog tredje raka segern.

””
””

Förlusten var den första hemma på Gavlevallen för Dalkurd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons