Annons
Nyheter

Kontakt tillåts mellan läktare och spelarbås

Förbundskaptenen Janne Andersson får hjälp från läktaren under VM-slutspelet i Ryssland. Fifa godkänner den tekniska lösningen med direktkommunikation till ledare i spelarbåset. - Vi kommer att utnyttja det, säger landslagschefen Lasse Richt till TT.(TT)
Publicerad 9 maj 2018

Sedan ett tag är det klart att videodomarsystemet, VAR, praktiseras för första gången i ett världsmästerskap. En annan nyhet är Internationella fotbollsförbundet tillåter lagen att ha medarbetare på läktarplats som i realtid informerar ledare i spelarbåset.

””

Bilder i pausen

Annons

Den 23 maj håller Fifa en utbildning och regelgenomgång i Zürich. Dit skickar landslaget analytikerna Christoffer Bernspång och Paul Balsom.

TT: Vad är värdet med det här?

””

TT: Tänker ni praktisera tekniken i landskamperna mot Danmark och Peru inför VM?

””

"Lite spännande"

TT: Vem eller vilka sitter på läktaren, tror du?

””

För första gången i ett VM införs även VAR (video assistant referees). Systemet har sedan i höstas använts i Serie A-fotbollen och fått både ris och ros.

Kritikerna menar att avbrotten förlänger matcherna och att misstag av domarna är en ofrånkomlig del av spelet. De positivt inställda uppskattar att avgörande misstag kan rättas till omgående.

””
””

Sverige inleder VM-slutspelet mot Sydkorea den 18 juni i Nizjnij Novgorod. Sedan väntar Tyskland i Sotji den 23 juni och gruppavslutningen mot Mexiko i Jekaterinburg den 27 juni.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons