Nyheter

Kritiserad förbundsordförande avgår

Han anklagades för rasism av Mesut Özil och har utpekats av tyska medier för att ha tagit emot pengar och en lyxklocka under bordet. Nu avgår Reinhard Grindel, kontroversiell ordförande för det tyska fotbollsförbundet DFB.(TT)
Publicerad 2 april 2019

Han anklagades för rasism av Mesut Özil och har utpekats av tyska medier för att ha tagit emot pengar och en lyxklocka under bordet. Nu avgår Reinhard Grindel, kontroversiell ordförande för det tyska fotbollsförbundet DFB.

"Pressen på honom har vuxit på flera sätt de senaste veckorna och att lämna plats för en nystart i DFB är i linje med den tyska fotbollsandan", säger Reinhard Rauball, som tillfälligt tar över rollen som ordförande tillsammans med Rainer Koch, i ett pressmeddelande.

Det var efter Tysklands fiasko i VM 2018, i Ryssland, som kritiken började växa. Mittfältaren Mesut Özil slutade i landslaget, anklagade förbundet för respektlöshet och rasism och skrev i sociala medier att han i Reinhard Grindels ögon är "tysk när vi vinner, men invandrare när vi förlorar". Grindel nekade till att ha klandrat Özil för Tysklands uttåg ur VM.

TT