Nyheter

Lilla silver för IFK Norrköping

Medalj med IFK Norrköping och in i det sista hade Sebastian Andersson chansen att vinna den allsvenska skytteligan. Inte illa med tanke på hur det var i våras. Då ratades han av Djurgården. - Jag visste att det fanns en plan för mig här, säger anfallaren.(TT)
Publicerad 6 november 2016

3-1 hemma mot IFK Göteborg och IFK Norrköping gjorde jobbet i jakten på den allsvenska andraplatsen i sista omgången.

Problemet?

Det gjorde även AIK - seger med samma siffror mot Kalmar FF - och tog stora silver på lika många (60) poäng som Norrköping men med bättre målskillnad.

Norrköping fick nöja sig med tredjeplatsen - och någon skytteligaseger blev det inte för Andersson. Häcken gjorde som man ville mot jumbon Falkenberg. Det var upplagt för John Owoeri. Hans fyra mål i 7-0-segern säkrade titeln som seriens produktivaste anfallare med 17 mål, tre fler än Andersson och Vidar Kjartansson, islänningen som under säsongen lämnade Malmö FF.

"Blev nog för het"

Men Andersson var nöjd ändå, trots det missade stora silvret och att det inte blev fler än två mål i säsongsavslutningen på Östgötaporten. Han kunde ha gjort minst det dubbla, när lagkamraterna gjorde vad de kunde för att leverera lägen till skåningen.

””

Andersson tog vägen från Ängelholm till Norrköping via Kalmar FF och Djurgården. För många var han en överraskande värvning i mars.

I Norrköping fanns redan Emir Kujovic, förra årets skyttekung, och Christoffer Nyman, numera landslagsman.

””

"Ser ljust ut"

Norrköpings förmåga att hantera spelarförluster och managerbytet mitt i säsongen (Jens Gustafsson in och Andersson ut) lade grunden till tredjeplatsen.

””

TT: Vad tror du krävs för att utmana om SM-guldet nästa år?

””

Nicklas Bärkroth gjorde säsongens sista mål (3-1) på Östgötaporten där IFK Göteborgs isländske försvarsveteran Hjalmar Jónsson avslutade sin allsvenska karriär.

Lawson Sabah gjorde IFK Göteborgs mål.

””

TT