Annons
Nyheter

Succé för "fel" målvakt i Linköping

Frånsett en säsong i Schweiz har Eero Kilpeläinen spelat hela karriären hemma i Finland. Nu gör målvakten stor succé i Örebro. 32-åringen har bara släppt in fem mål på de fyra senaste omgångarna och storspelet ledde till 4-1 borta mot Linköping.(TT)
Publicerad 6 oktober 2017

Linköping hade en straff av Ken André Olimb, samt frilägen från både Mathis Olimb och Emil Sylevgård i mötet med Örebro i SHL-ishockeyn.

Men den finländske burväktaren vägrade att släppa någon mer puck förbi sig än Chad Billins tunga backskott i powerplay i början av matchen.

Annons

Och när Kilpeläinen inte svarade högklassiga parader hade han hjälp av stolpen och ribbkrysset - då Jakob Lilja sköt båda gångerna.

””

På de fyra senaste omgångarna har 32-åringen bara släppt in fem mål - och har nu klättrat upp ända till andra plats i SHL:s målvaktsliga med 94,12 i räddningsprocent.

””

Kämpar hårdast

Frånsett säsongen 2013-14 i schweiziska ligan med EV Zug, har Kilpeläinen hållit sig i hemlandet hela karriären före flytten till Örebro.

I våras nådde hans KalPa ända till final, men det räckte inte hela vägen till guld. Kilpeläinen vaktade kassen 15 matcher i slutspelet och hade 93,8 i räddningsprocent.

””

Linköpings kasse vaktades av Jonas "Monstret" Gustavsson, som spelat åtta säsonger i NHL och två OS för Sverige (ett silver) men inte var i närheten av Kilpeläinens klass.

Nyförvärven sviker

Flera av LHC:s tunga nyförvärv - bland andra "Monstret" och SHL:s tidigare poängkung Tony Mårtensson (bara två assist hittills) - har floppat i inledningen.

Örebro vände 0-1 till 2-1 i första peioden och ökade sedan på till både 3-1 och 4-1 i den tredje mot ett alldeles för ineffektivt och defensivt darrigt Linköping.

De topptippade östgötarna har förlorat samtliga tre hemmamatcher (två efter förlängning) och bara tagit 8 av 21 poäng.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons