Annons
Nyheter

Litet hopp om stora stjärnor i VM

Både Erik Karlsson och Oliver Ekman Larsson missar Stanley Cup-slutspelet och skulle vara jätteförstärkningar för Tre Kronor i ishockey-VM. Förbundskapten Pär Mårts tror dock chanserna att de två World Cup-backarna spelar i Moskva är små. - Jag vet inte om jag har något hopp med de killarna, säger han.(TT)
Publicerad 5 april 2016

Mårts har redan tidigare i veckan fått VM-nej från tvillingarna Henrik och Daniel Sedin, Vancouver.

Frågan är om någon av de 16 spelare som tagits ut till höstens World Cup är intresserade av att också spela VM.

””
Annons

Nej från Danielsson

Ishockeylandslaget möter Schweiz i dubbellandskamper (torsdag i Ljungby och fredag i Ängelholm). Totalt blir det åtta matcher inför det som blir Pär Mårts sista VM.

Samtidigt följer Mårts slutspurten på NHL:s grundserie som blir klar i helgen. Han säger att han fått positiva besked, men vill inte säga av vilka.

””

På Europafronten har forwarden Nicklas Danielsson, Lausanne, tackat nej på grund av skada. Backen Johan Fransson, Servette, ansluter till träningsmatcherna mot Tyskland nästa vecka.

Tio debutanter

Andra spelare som Mårts är intresserad av är en trio Salavat Julajev-spelare, målvakten Niklas Svedberg och anfallarna Linus Omark och Andreas Engqvist samt forwardsspelarna Dick Axelsson, Davos, och Joakim Lindström, SKA St Petersburg.

I den här veckans trupp finns tio debutanter, däribland Djurgårdens succéback Linus Hultström.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons