Nyheter

"Lollo" Halvarsson gör comeback efter två år

Louice Halvarsson gör comeback i landslaget inför Sveriges EM-kvalmatch mot Italien. Hon togs ut i truppen utan att ha spelat en match på två år. - Det var väl en bekräftelse på att det var rätt av mig att satsa vidare efter skadan, säger hon till TT.(TT)
Publicerad 9 februari 2018

Sverige har inlett EM-kvalet starkt och är obesegrat efter två matcher. Nu väntar två matcher på fem dagar, mot Italien i Borås och mot Kroatien i Stockholm. Två vinster och Sverige är i praktiken klart för EM i Lettland och Serbien sommaren 2019.

Med i truppen är Louice "Lollo" Halvarsson, 29, som togs ut fast hon inte spelat en match på två år.

Slet av hälsenan

Det har varit två år med både sorg och glädje. Det var i början av januari 2016 som hon slet av hälsenan under en träning med sin ungerska klubb Sopron. Hälen opererades direkt men rehabiliteringen tog längre tid än beräknat. Och det gav möjlighet till reflektion.

””

Så i somras föddes sonen Vincent. Något som upptagit hennes tid under hösten.

””

Vill ut i Europa

När Halvarsson startade om efter skadan och barnafödande var det något överraskande i Wetterbygden Sparks från Huskvarna i superettan. Kontraktet löper säsongen ut. Hon har nu hunnit spela fem matcher, snittar över 16 poäng och tar drygt sju returer och Wetterbygden leder serien.

””

Men nu är det fokus på EM-kvalet. Och motståndet Italien.

””

Går för vinst

Matchtempot i ett EM-kval jämfört med superettan oroar henne inte.

””

Och målet är det ingen tvekan om.

””

Halvarsson är inte ensam nykomling jämfört med den trupp som vann kvalmatcherna i november mot Kroatien och Makedonien. De övriga nya är Martina Stålvant, Paula Juhlin och Elin Ljunggren, alla tre från Alvik.

TT