Nyheter

Ludvigsson etapptrea i vueltan

Den svenske cyklisten Tobias Ludvigsson blev trea i fredagens tempoetapp - de 37 kilometerna från Xàbia till Calpe - i Vuelta a España. Enligt SVT var det 25-åringens bästa resultat i en grand tour-tävling, dit även Tour de France och Giro d'Italia räknas.(TT)
Publicerad 9 september 2016

Den svenske cyklisten Tobias Ludvigsson blev trea i fredagens tempoetapp - de 37 kilometerna från Xàbia till Calpe - i Vuelta a España. Enligt SVT var det 25-åringens bästa resultat i en grand tour-tävling, dit även Tour de France och Giro d'Italia räknas. Ludvigsson blev tidigare i år fyra på den första etappen av Giro d'Italia.

Svensken är dock inte i närheten av den totala toppen efter 19 av 21 etapper. Där är det jämnt inför helgens avslutning, efter att britten Chris Froome vunnit fredagens etapp - och tagit in 2.16 på totalledande colombianen Nairo Quintana, som blev elva.

Tour de France-vinnaren Froome har därmed endast 1.21 upp till Quintana. Lördagens näst sista prövning är en 193,2 kilometer lång bergsetapp från Benidorm till Alto de Aitana. Där kan avgörandet komma inför söndagens målgång i Madrid.

TT