Annons
Nyheter

Malmö värvar Filppula från Modo

Malmö Redhawks förstärker sin trupp inför nästa säsong med finländske centern Ilari Filppula, meddelar SHL-klubben i ett pressmeddelande. 34-åringen spelade den här säsongen för Modo, men lämnar nu klubben som degraderas efter förlusten i direktkvalet mot Leksand.(TT)
Publicerad 9 april 2016

Malmö Redhawks förstärker sin trupp inför nästa säsong med finländske centern Ilari Filppula, meddelar SHL-klubben i ett pressmeddelande. 34-åringen spelade den här säsongen för Modo, men lämnar nu klubben som degraderas efter förlusten i direktkvalet mot Leksand.

Filppula har skrivit ett ettårskontrakt med Malmö.

Annons

"Ilari är en europeisk toppspelare som är aktuell för det finska VM-laget. Han visade vilken nivå han håller under sin tid i Modo Hockey, där han var en av SHL:s bästa spelare. Han är en väldigt spelskicklig center som kommer att bli lite av en lagpappa hos oss. Jag är övertygad om att han kan hjälpa oss till nästa nivå", säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, i ett pressmeddelande.

Ilari Filppula har meriter från såväl KHL som den schweiziska ligan och har spelat för Grand Rapids Griffins, NHL-laget Detroits farmarlag. Han har gjort 16 landskamper för Finland.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons