Nyheter

Marcel Hirscher vill ha mer

Marcel Hirscher är medaljkandidat i både storslalom och slalom. Men österrikaren vill ha mer. Nu är siktet inställt även på VM-kombinationen i morgon. -Det är bara att knipa ihop och köra, säger österrikaren. Kombinationen är en ofta ifrågasatt gren i den alpina världscupen.(TT)
Publicerad 7 februari 2015

Kombinationen är en ofta ifrågasatt gren i den alpina världscupen.

Både herrarna och damerna har utöver VM bara två kombinationer på programmet den här säsongen - ett minimum för att hålla planerna på att få med grenen på OS-programmet vid liv. Kombinationen är också den enda grenen där det inte koras någon totalsegrare efter säsongen.

Kanske kan Marcel Hirschers satsning lyfta grenens anseende. Om han hittar ett sätt att bli lite snabbare.

"Räcker inte"

Den österrikiske världscupsegraren var 4,6 sekunder efter Kjetil Jansrud i den första störtloppsträningen och ungefär lika mycket efter Brice Roger i den andra träningen. Han var fortfarande lite tveksam till att ställa upp i morgon, men erkände att det troligen blir så i alla fall.

””
””

Helt utan farterfarenhet är han inte. Hirscher har kört tio super-G-tävlingar i världscupen och har varit trea en gång. Även om han har valt sina tillfällen väl och oftast hamnat lite längre ner i resultatlistorna.

"Galna typer"

I kombinationssammanhang saknar han ännu en seger, men har på sina fem försök i världscupen två andraplatser, två tredjeplatser och en femteplats. En medalj vore alltså ingen omöjlighet.

””
””

Han nämner som jämförelse åkare som Alexis Pinturault, Ted Ligety och Ondrej Bank, alla hyfsade slalomåkare som också är bra med i störtloppet. Hirscher, som tagit både VM-guld och OS-silver i slalom, låter sig gärna imponeras.

””
””

TT