Nyheter

Eskilstunas mardröm: "Vill gråta"

Eskilstuna hoppades på en skräll, men åkte i stället på en stjärnsmäll. Hemmamötet med Wolfsburg slutade 1-5, och nu krävs ett mirakel för att Eskilstuna ska nå kvartsfinal i Champions League. - Vi har satt oss i en rätt svår sits, säger Olivia Schough.(TT)
Publicerad 10 november 2016

Vintern har hittat till Mälardalen, och efter den första matchen är även åttondelsfinalen mellan Eskilstuna och Wolfsburg iskall.

Som om det inte räckte med tre minusgrader och ett lättare snökaos så fick Eskilstuna i kylan på Tunavallen dessutom en rejäl kalldusch redan i den femte matchminuten mot Nilla Fischers Wolfsburg, när Zsanett Jakabfi gav gästerna ledning.

Ungerskan Jakabfi, som spelat i Wolfsburg sedan 2009 och har varit med och bärgat klubbens båda Champions League-guld, skulle sedan slå till igen och igen och igen mot det stundom oförklarligt passiva Eskilstunaförsvaret, och satte så väl 2-0 som 3-1 och 4-1.

Fischer självsäker

Marija Banusic Kontrade in reduceringsmålet för Eskilstuna och Alexandra Popp språngnickade in slutgiltiga 5-1 för gästerna.

””
””

Returen spelas i Wolfsburg nästa vecka, och Eskilstuna måste vinna med fem mål för att ta sig vidare. Det kan bli svårt.

””
””

TT: Har ni släppt in fem mål på hemmaplan under din tid i klubben?

””

Sista matchen?

För Eskilstuna blir det sista matchen på säsongen och - förmodligen - den sista i Champions League på ett tag då laget slutade trea i damallsvenskan bakom Linköping och Rosengård och därmed inte får spela turneringen nästa år.

””
””

TT