Nyheter

Mastig vinter med mäktigt mål

Det kan bli karriärens mastigaste vinter - och karriärens största chans att vinna världscupen. Charlotte Kalla är veteranen som gärna vill kliva upp på världscuptronen. En vinter utan mästerskap och utan den gravida superstjärnan Marit Björgen är en vinter med möjligheter för Charlotte Kalla.(TT)
Publicerad 3 november 2015

En vinter utan mästerskap och utan den gravida superstjärnan Marit Björgen är en vinter med möjligheter för Charlotte Kalla.

Fokus ligger på hela säsongen. Och i potten ligger den totala världscuptiteln.

Charlotte Kalla har aldrig fått kliva upp på pallen i den totala världscupen. Efter tio år kanske det är dags att ta klivet till och med allra högst upp.

””
””

Touren viktigast

Att hålla en hög nivå under en hel vinter är görligt. Alla vässa formen till Tour de Ski viktigast. Under säsongens program är prövningen vid årsskiftet det som världseliten värdesätter mest när ett VM eller OS inte finns på programmet och som också ger flest poäng i jakten på världscuptiteln.

Charlotte Kalla var en sensation då hon vann Tour de Ski 2008. Nu tillhör hon favoritskaran.

Det innebär inte att annat glöms bort i vinter.

””

En tätplacering i totala världscupen kräver deltagande i många tävlingar. Och Kalla måste även köra en hel del sprintlopp för att samla poäng.

””

Ingen SM-krock

Det gäller även SM i Piteå i januari, som för ovanlighets skull inte kolliderar med världscupen.

””

På vägen till en ny framgång i Tour de Ski har Kalla hunnit med ett ytterligare utökat träningsschema. 920 timmar är inplanerade - varav mycket träning på snö.

Därför åkte hon ner till det nyss avslutade glaciärlägret i italienska Val Senales flera dagar före det övriga landslaget.

””
””

TT