Annons
Nyheter

Melander vill till Elitloppet med Volstead

Efter att ha fått genomkörare efter en lång vila var Volstead klar för seger. Tränaren Stefan Melander körde tidigt fram utvändigt om ledaren och hade sedan full koll på fältet. Volstead vann på mycket starka 1. 10,0.(TT)
Publicerad 5 maj 2018
””

Stefan Melander har alltid haft höga tankar om Amerikafödde Volstead. Visserligen har det blivit fem miljoner kronor i prispengar och 20 segrar på 61 starter. Men det borde ha blivit ännu lite bättre resultat, anser Melander.

””

Missade finalen

Annons

Volstead var med i Elitloppet 2016. Han blev femma i försöket och missade finalen.

I fjol startade Volstead i Sweden Cup på Solvalla under elitloppshelgen och vann i två raka heat med Örjan Kihlström i sulkyn.

””

Stall Melander vann även med Output Presure (V75-4). Per Lennartsson körde ett perfekt lopp med fyraåringen som var starkast över upploppet efter ett lopp i ryggar.

””

Eriksson skrällde

I Örebro International blev det en liten skräll genom Just Wait And See, perfekt körd av Christoffer Eriksson och tränad av Håkan Persson, Halmstad. Eriksson släppte ledningen på första långsidan och fick sedan fin draghjälp fram till 500 meter från mål då luckan kom.

””

Förstapriset var hela 400 000 kronor och det mer än fördubblade inkörda pengar till stallet i år.

Persson har bara drygt 20 hästar i träning och brukar ligga på en miljon kronor inkört per år. Under 2018 kommer siffrorna säkert att förbättras.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons